Naopaki francuski kolač s kivijem

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

6 jaja
15 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žlice brašna
200 ml vrhnja za šlag
6-7 kivija


Priprema:

Kivi oguliti i narezati na ploškice.

Miksati jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto. Dodati brašno i izmiskati do kraja. Posebno istući slatko vrhnje za šlag, ali ne do kraja – ne smije biti pretvrdo kao kad miksate za šlag, nego onako, do pola, kremasto. Primješati takvo napola ulupano vrhnje za šlag smjesi s jajima.

Lim srednje veličine namazati debelim slojem margarina i posipati sa dvije žlice šećera (naginjati lim u svim smjerovima kako bi se šećer ravnomjerno rasporedio. Posložiti kivi po dnu, preko njega izliti biskvitnu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici prvo 20 min na 200ºC a potom smanjiti temperaturu na 150ºC i peći još 20 min.dok s vrha lijepo ne porumeni.

Malo rashladiti, izrezati na kocke i poslužiti preokrenuto.
Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com



loading...

Primjedbe