preuzeto:recipeci.com
POTREBNO:
Biskvit:
6 jaja
20 dag šećera
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
4 žlice mlijeka
Krema:
3 žumanjca
3 žlice šećera
2 dl mlijeka
5 žlica vode
2 vanilin šećera
6 žlica gustina
7 dl mlijeka
1 margarin s okusom slatkog vrhnja
15 dag šećera u prahu
10 dag čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti, pa postepeno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i mlijeko.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa ih lagano umiješati kuhačom u smjesu od žumanjaka.
Razmazati smjesu na veliki lim na papir za pečenje i peći u pećnici 30 min na 180℃.
S ohlađenog biskvita skinuti papir za pečenje pa ga narezati na kocke veličine oko 1,5×1,5 cm.
Krema:
Miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodati gustin i 2 dl mlijeka.
Zakuhati u loncu na pari 7 dl mlijeka pa uliti u njega smjesu od žumanjaka i gustina.
Kuhati miješajući dok se ne zgusne (15tak minuta)
Ohladiti kremu i dodati margarin izrađen sa šećerom u prahu.
Podijeliti je na dva dijela, pa u jedan dodati 10 dag čokolade otopljene u malom loncu na pari.
Izrada:
U veću okruglu zdjelu koju najprije treba obložiti prijanjajućom prozirnom folijom, slagati u slojevima nejednako i naizmjence komadiće biskvita i raznobojne kreme tako da nakon hlađenja torta izgleda mramorno. Sve lagano pritisnuti dlanovima da se istisne eventualni zrak. Na kraju treba biti sloj biskvitnih kockica. Ohladiti tortu preko noći u hladnjaku.
Istresti je pažljivo na pladanj za torte i ukrasiti šlagom i jestivim bojama za kolače.
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar