Pilav s mesom i čipsom od tikvica

preuzeto:321kuhaj.rtl.hr

Sastojci:

0,300 mljevenog mesa
0,080 crvenog luka 
0,060 maslaca
0,050 koncentrata rajčice
0,050 majčine dušice
Pola male žličice  mljevenog crnog papra
0,200 basmati riže
0,250 smrznutog graška
0,100 sira trapista
0,200 tikvica
0,100 sezama
0,050 praška za pecivo
0,02 kima
Mala žličica  soli
Pola male žličice mljevenog crnog papra
0,100 mlijeka
0,050 lanenih sjemenki
0,050 mljevenog đumbira

Priprema:

Na maslacu popeći luk, dodati meso i pirjati 15 minuta, dodati majčinu dušicu, papar i koncentrat rajčice, pirjati još 10 minuta.

Opranu ocijeđenu rižu popeći na maslacu, zaliti vodom, kuhati na lagano 5 minuta. Dodati grašak i pokriveno kuhati još 5 minuta. Ugasiti vatru, ostaviti još 5 minuta pokriveno. Na tanjur staviti rižu s graškom, preko meso, posipati parmezanom.

Čips od tikvica: Pećnicu na 220, pomiješati sezam, prašak za pecivo, kim, lan, sol, papar i đumbir. 

Tikvicu izrezati na tanke ploške, uroniti u mlijeko pa u smjesu, slagati na papir za pečenje, peći 20 minuta dok ne dobiju boju.

preuzeto:321kuhaj.rtl.hr

Primjedbe