Torta cvijet

preuzeto:recipeci.com

POTREBNO:

Za biskvit (roladu):
8 jaja
8 žlica šećera
7 žlica mljevenih oraha
2 žlice brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Krema za roladu:
15 dag oraha
5 dag šećera
1 dl mlijeka
13 dag margarina
Krema za tortu:
1,2 l mlijeka
5 žlica brašna
20 dag šećera
4 žumanjka
25 dag margarina

Za ukrašavanje:

500 ml vrhnja za šlag
jestive boje za kolače

PRIPREMA:

Biskvit:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.

Posebno miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer dok ne postane pjenasto.

Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i orahe.

Lagano umiješati posebno ismiksan snijeg od bjelanjaka.

Peći u velikom limu, na papiru za pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici na 175℃ oko 20 min.

Sa vrućeg biskvita skinuti papir za pečenje, i odmah ga zarolati, dok je još vruć u roladu.

Zamotati ga vlažnom krpom i ostaviti da se tako ohladi.

Krema za roladu:

Pomiješati orahe i šećer i preliti ih vrelim mlijekom.

U ohlađenu smjesu dodati dobro razrađen margarin i sve izmiksati u kompaktnu kremu.

Krema za tortu:

Od mlijeka oduzeti 1,5 dl a ostatak staviti u lonac na paru da zakuha.

U međuvremenu, miksati žumanjke, šećer i brašno uz dodatak izdvojenog mlijeka.

Sve to polako ulijevati u zakuhalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.

U ohlađenu kremu dodati izrađen margarin.

Ohlađenu roladu odmotati, premazati kremom i ponovo zamotati. Izrezati na podjednake ploške oko 1,5 cm debljine na 21 kom.

Slagati na pladanj za tortu komade rolade u obliku cvijeta – jedan kolut u sredinu a ostalih 6 okolo ali tako da se dodiruju međusobno. Premazati kremom za tortu, pa ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.

preuzeto:recipeci.com

loading...

Primjedbe