preuzeto:recipeci.com
POTREBNO:
Za beze koru:
25 dag šećera u prahu
5 bjelanjaka
Za kremu:
5 žumanjaka
4 žlice šećera
1 puding od vanilije
2,5 dl mlijeka
10 dag maslaca
I još:
500 ml slatkog vrhnja
1/2 kg jagoda
1 vrećica Dr. Oetker Preljeva za torte Fix, crveni
PRIPREMA:
OLYMPUS DIGITAL CAMERAZa beze koru miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada postupno dodavati šećer i nastaviti miksati dok masa ne postane potpuno glatka i čvrsta i dok se skoro svi kristalići šećera ne otope.
Na papiru za pečenje nacrtati kružnicu promjera 24 cm pa nanijeti sav snijeg od bjelanjaka u obliku tog kruga. Dobiti ćete prilično visoku kupolu koju treba žlicom lijepo zaravnati kako bi u oblik torte a u sredini, također žlicom, napraviti lagano udubljenje. Ne treba dakle u sredini biti rupa, jer će se ispečena kora tijekom hlađenja spustiti i popucati pa će se veće udubljenje napraviti samo od sebe.
E sad ide najzahtjevniji dio: koru treba peći u pećnici, prethodno zagrijanoj na 150*C 2 sata. Tijekom pečenja pećnica se ne smije otvarati jer će se kora naglo spustiti i neće uspjeti nikako. Svakako budite sigurni u svoju pećnicu prije nego se upustite u sušenje beze kora, jer svaka je pećnica individualna za sebe, pa tako ono što je kod moje pećnice 150, na nečijoj drugoj pećnici može biti skoro 180.
Dakle, bitno je da se kora polagano suši i da ne dobije naglo žutu boju. Kora će nakon pečenja/sušenja biti jako hrskava izvana a mekana iznutra (u sredini) te će nakon što ju izvadite iz pećnice početi lagano pucati i spuštati se u sredini. Ne brinite, to tako mora biti
Za kremu miksati žumanjke i šećer, dodati puding i malo mlijeka pa skuhati sve kupa u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodati maslac.
Ohlađenu beze koru premazati po sredini kremom, složiti po njoj sjeckane jagode, prekriti sve tučenim slatkim vrhnjem pa od gore opet složiti jagode narezane na tanke šnitice. Od jednog dijela slatkog vrhnja napraviti ružice po rubu torte, ukrasiti cijelim jagodama, a po sredini torte žlicom ravnomjerno nanijeti Preljev za torte Fix. Pustite da preljev lagano curi sa torte, izgledat će posebno lijepo i dekorativno.
Tortu dobro rashladiti i poslužiti
preuzeto:recipeci.com
loading...
Primjedbe
Objavi komentar