Trobojna sladoledna (pijesak) torta

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

6 pudinga od vanilije
1,5 l mlijeka
25 dag šećera
35 dag margarina ili maslaca
25 dag mljevenih pettit beure keksa (ili plazma keksi)
20 dag mljevenih lješnjaka (prethodno kratko prepržinih)
20 dag čokolade za kuhanje
slatko vrhnje za ukras


Priprema:

Pjenjačom izmiješati pudinge sa šećerom i 2 dl mlijeka.

Ostatak mlijeka zakuhati pa u njemu skuhati puding. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica s vrha pa u ohlađeno umiješati margarin koji prethodno treba izraditi mikserom. (ne zaboravite margarin izvaditi iz hladnjaka barem 30 min prije pripreme kolača kako bi omekšao i kako bi ga lakše izmiksali)
Podijeliti kremu na 3 jednaka dijela.

U jedan dio kreme umiješati mikserom mljevene kekse. Ova će smjesa biti dosta gusta kako se budete približavali kraju miksanja pa završite kuhačom. Tako i treba biti jer će to biti ‘dno’ torte i treba biti malo čvršće strukture nego ostali slojevi.

U drugi dio umiješajte mljevene lješnjake a u treći čokoladu koju prethodno treba otopiti u malom lončiću ili u vrećici za zamrzavanje koju uronite u vruću vodu i sačekate koju minuta dok se ne istopi.

Stranice okruglog kalupa za torte lagano nauljite pa prvo stavite kremu sa keksima. Dosta je gusto pa se slobodno pomognite dlanovima ruku 
Potom ide sloj sa lješnjacima a zatim najmekši sloj sa čokoladom. Površinu lijepo zagladite i tortu dobro rashladite.

Skinuti obruč torte, ukrasiti ju po želji slatkim vrhnjem ili čokoladnim kuglicama. Prije rezanja i posluživanja svakako preporučam tortu na kratko staviti u zamrzivač kako bi se lakše rezala.
Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com



Primjedbe