preuzeto:recipeci.com
POTREBNO:
Za tijesto:
40 dag oštrog brašna
20 dag maslaca ili margarina
10 dag šećera
1 bourbon vanilin šećer
2 žumanjca
žličica praška za pecivo
Za kremu:
1 puding od čokolade
3 dl mlijeka
4 žlice šećera
10 dag maslaca ili margarina
I još:
šarene dekoracije za kolače, cvjetići, perlice, boje…
10 dag čokolade za kuhanje + 2 žlice ulja – za umakanje košarica
PRIPREMA:
Tijesto:
Od svih sastojaka umijesti prhko tijesto. Nemojte se obeshrabriti ako vam tijesto dosta dugo u rukama bude ‘rasipno’. Treba nekoliko minuta još ‘gnječiti’ rukama i postat će tvrdo i kompaktno.
Kalupe za košarice dobro nauljiti i pobrašniti (bilo bi idealno namastiti ih svinjskom mašću) pa od tijesta otkidati manje kuglice i utiskivati ih kalupe.
Peći u pećnici na 180℃ oko 15 min.
Malo prohladiti pa uz pomoć kuhinjske krpe istresti pečeno tijesto iz kalupa. Oprez! Kalupi su vrući pa je potrebno uloviti ih kuhinjskom krpom ili rukavicom. Najlakše ćete ih istresti ako kalup okrenete naopako i nožem oštro lupkate po dnu. Kolačić bi tako trebao skliznuti iz kalupa. Pazite opet da vam pečeni kolačić ne padne s visine na radnu površinu jer će se zbog svoje prhkosti raspasti
Krema:
Skuhati puding prema uputi na omotu, samo sa 3 dl mlijeka umjesto sa 5 dl koliko je uobičajeno za jedan puding.
U prohlađeni puding mikserom umiješati izrađeni margarin.
IZRADA:
Pečene košarice umakati u otopljenu čokoladu i pustiti da se čokolada stvrde. (u hladnjaku će se to najprije dogoditi) Potom ih uz pomoć šprice za ukrašavanje dekorativno napuniti kremom i ukrasiti po želji.
preuzeto:recipeci.com:
Primjedbe
Objavi komentar