Vodene kocke s jagodama

preuzeto:recipeci.com

Potrebno:

jaja
5 žlica vrele vode
10 žlica šećera
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer (bourbon vanilija je odličan!)
1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem, jagoda
1 staklenka (380g) džema od jagoda
500 ml vrhnja za šlag
Za ukrašavanje: 250 ml vrhnja za šlag + 5 dag čokolade za kuhanje

Priprema:

Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodati šećer i početi miksati. Tijekom miksanja dodati u smjesu od žumanjaka vrelu vodu pa miksati tako dugo dok se ne dobije fina kremasta smjesa u kojoj se sav šećer gotovo otopi. Tada dodati brašno sa praškom za pecivo. Na kraju polako kuhačom umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka, sve lijepo sjediniti polaganim miješanjem pa izliti u lim srednje veličine (20 x 30 cm) na papir za pečenje i peći u prethodno 

zagrijanog pećnici na 175*C oko 25 minuta. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, odvojiti papir za pečenje i nakon hlađenja ga prerezati na dvije jednako tanke kore.

Za kremu miksati vrhnje za šlag dok ne postane gotovo sasvim čvrsto i potom dodati u njega sadržaj kutije kreme za torte. Miksati do kraja dok krema ne postane dovoljno čvrsta.

Jednu koru biskvita premazati džemom jagoda, preko toga nanijeti jedan dio kreme, poklopiti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.

Sve skupa ukrasiti šlagom i čokoladnim strugotinama, a pokoji listić metvice dati će ovom kolaču posebno fini miris i tek.

Dobar tek!

preuzeto:recipeci.com

loading...

Primjedbe